Business s bio potravinami se rozjíždí v posledních několika letech na plné obrátky. Mnoho lidí si začíná všímat toho, čím krmí svá těla, kolik nebezpečných chemikálií denně pozřou i se zdravou zeleninou, která byla rychlená a podobně uměle pěstovaná k tomu, aby byla co nejrychleji na talíři spotřebitele, navíc byla ošetřena chemicky tak, aby dlouho vydržela vypadat čerstvě a lákavě pro oko.
Vznikly společnosti, které se specializovaly na pěstování bio potravin, jak živočišného, tak rostlinného původu. Vznikly tak bio chovy zvířat, slepic na vejce i bio pěstitelství rostlin. Avšak pozor, ne vše, co je označeno na trhu bio, je opravdu složením bio. Stává se, že za vidinou velkých zisků, protože bio potraviny jsou dražší, než ty nebio, někteří chytráci své produkty za bio označí, i když jejich původ je ledajaký. Pro získání možnosti označovat své výrobky bio potravinami, je nutné splňovat určité zákonné požadavky na chov zvířat i pěstění rostlin.
Pokud chcete mít jistotu, že potraviny, které jíte, jsou čistě přírodního původu a nejsou nadopovány antibiotiky a dalšími chemikáliemi, vyhledávejte si raději místní farmy a chovy i pěstitele, kteří se v každém regionu najdou a často své přebytky prodávají na farmářských trzích.
Je volba každého, co bude jíst a poskytovat jako pohonné hmoty svému tělu. Nezapomínejme však u toho, že tělo máme pouze jedno a víc jich nemáme k dispozici. A předcházet nemocem je vždy lepší, než nemoci řešit až když už je máme.
A co Vy, jaké potraviny živočišného i rostlinného původu volíte ve svém jídelníčku. Koupíte si raději hromadu nezdravého chemického odpadu, nebo si raději pořídíte přiměřené množství potravin bez zbytečné chemie, potravin, které Vašemu tělu dodají potřebné vitamíny i minerály bez zbytečné chemie. Navíc, je prokázáno, že rychlené potraviny obsahují mnohem méně zdravých látek, než ty, co rostou přirozeně.